Stickmönster

       


- Snabb leverans!
- Stort urval eko garn!
- Stort urval stickmönster!

Sortiment
Inspiration
Tips & tricks

HippstickTV

Produktinformation & FAQHippstick på instagram:

Instagram
Varumärken
Betalalternativ
Topplista

Stickmönster Inspiration

Stickmönster - hitta lätt ditt nästa stickprojekt!

- Stickarfavoriter
- Mönsterklassiker
- Uppstickare

Ibland vet man precis vad man letar efter och ibland är det svårt att välja stickmönster. Kanske vill du ha något som känns lite säkert? Ett stickmönster som många har stickat, är genomstickat, brukar vara lite extra bra. Bara klicka på en bild om du vill kika lite mer på något av mönstren. 

Kanske är det precis tvärtom, du vill hitta din egen stickmönster favorit:
Mönster efter garn: Garn Mönster
Mönster efter kategori: Stickbeskrivning
Nyheter: NYHETER!

Mycket nöje!

Stickmönster

Sticka en enkel poncho!

Som en raket stack detta mönster iväg. Det kom i slutet av april (2017).

Mysig, lättstickad, lättpackad, varm över axlarna i den svala sommarkvällen...

1466 Poncho med rutor stickas i mjukt lent garn av ekologisk ullfiber förstärkt med nässla: No. 6 Organic Wool + Nettles


Poncho med rutor
Inspiration garn sidan
Kofta Sjal Kofta


Andra plats (delad)

1382 Cardigan med ränder i hålmönster

Denna söta sommarkofta är rolig att sticka, blir jättefin och drar lite garn OCH är stickad i ett superhärligt ekologiskt bomullsgarn - Organic Cotton

Alla koftmönster hittar du här:
Sticka Kofta

Första plats

Sjal Sommarläcker

Hippsticks mest sålda stickmönster alla kategorier är Julie Fergusons läckra mönster i Hemp + Cotton + Modal.

Alla sjalmönster hittar du här: Sticka SjalAndra plats (delad)

1245 Korta jacka med kinakrage

Som en liten dräktjacka - eller tuff kofta till jeans - den tycks aldrig gå ur modet! Stickad i No. 6 Organic Wool + Nettles.

Alla koftmönster hittar du här:
Sticka Kofta


Inspiration garn sidan
Sticka Tröja En ny favorit

1470 Tröja med chanelränder


Denna snygga design kom förra året och är som en snygg marininspirerad tröja. Den är stickad i Onions härliga bomullsgarn Organic Cotton. Många har också köpt den under vintern tillsammans med andra garner, No. 3 Organic Wool Nettles har tex samma stickfasthet i slätstickning på stickor 3 mm: 24 m x 34 varv = 10 x 10 cm.

Du kan även sticka den Hemp + Cotton + Modal eller i Fino Organic Cotton + Merino Wool - då får du ev justera stickstorleken för att få rätt stickfasthet. 

Jag stickar denna själv i bomullsgarnet - Vitt/Marinblått - jag skulle även kunna tänka mig den i Permins Esther. Då får man ändra på stickstorleken lite tror jag - kanske till 3,25 mm för att få rätt stickfasthet. (Eller sticka en större storlek).


Inspiration garn sidan

Sticka kofta till våren!

Nu är det lagom tid för att sticka vårens kofta! Och det har både dykt upp några nya stickmönster under säsongen 2016-2017 som blivit till nya stickarfavoriter men också en del klassiska som har blivit populära igen.

Här hittar du shopens alla koftmönster: Stickbeskrivning Sticka Kofta

Ett riktigt snyggt, klassiskt stickmönster till kofta kan man ofta använda mer än en gång. Eller så blir det en solitär - en kofta med det lilla extra!

1250 Kofta med sjalkrage 
Till höger - en kofta som stickas nästan jämnt är denna fint formade kofta med sjalkrage och hålmönster detaljer på ärmarna och i sidan. Garnet är det mjuka, lätta Camel + Merino från danska Onion och designern är Lene Holme Samsoe. Garnet är mycket lättstickat och är underbart att ha på sig.

Cardigan med bred resår Cardigan med bred resår

893401 Cardigan med bred resår
Finkofta i Permins garn Esther by Permin - detta mönster har många stickat under hösten 2016 och i alla möjliga olika färger. Snygg baskofta som passar till både jeans, snyggare byxa eller kjol.

893408 Bred cardigan med fält
Troligtvis det mest populära mönstret till garnet Esther by Permin. En solitär fast det kan nog bli att du vill ha mer än en! En del byter ut den rosa mot sin egen favorit accentfärg och även någon av de grå mot en annan basfärg som ecru eller svart tex.

Jacka med slits

1306 Jacka med slits
Ett par år på nacken, en gammal goding som poppat upp igen och blivit jättepopulär är detta fina mönster! Stickas i "kavajfärger"; koksgrå, jeansblå, mörkblå, bordeaux, sand... 

En slimmad koftmodell i fint resårmönster och kanter i virkade kräftmaskor. Den är menad att sitta lite tightare och passar till den lite smalare figuren.

Den stickas i det tjocka ull nässlegarnet från danska Onion: No. 6 Organic Wool + Nettles

Den här får gå under kategorin fräck kofta som drar ögonen till sig. Från en av Skandinaviens kanske mest stilsäkra stickdesigners - Designer Lene Holme Samsoe!

Inspiration garn sidan

Stickmönster - Sticka tröja med bamsefläta!


Och vinnaren blev...Höstens (2016) absoluta favoritmönster bland  
alla stickmönster är den goa, lättstickade tröjan med en bamsefläta mitt fram designad av Hanne Bendix. 1493 Mohairtröja med bred fläta.

Det är en sådan tröja du använder året om, varm och go på vintern och visst kommer du att känna dig fin i denna tröja även den där kalla sommarkvällen. Precis en sådan mysig tröja vi alla vill ha i garderoben!

Den är stickad i ett garn av ull med mohair - och för oss som älskar ull är det ett underbart garn. Det är också ett av mina egna favoriter. Det är ganska billigt garn - eller så här; du får mycket för pengarna. Mohair + Wool heter garnet som kommer från ONIONKnit.

Andra färgkombos: vinrött & pink, ljuslila & mörklila, ljusgrått & mörkgrått, ljusblått & mörkblått, petrol & ljusblått, puder & naturvitt...och så har en del gjort den enfärgad.

Stickmönster
Sticka flätor!
1446 Tröja med irländska flätor
 var först den mest stickade flättröjan från Hippstick under 2016. De flesta gör den lite längre - ca 2 extra nystan garn / storlek ger 5-7 cm längre tröja. Stickas i No. 6 Organic Wool + Nettles. Favoritfärger? Alla, vitt, blått, rött, petrol, modellfärgen - verkar som de flesta stickar i sin egen favoritfärg! 
1399 Tröja med jätteflätor ligger strax efter de två andra i kampen om flättröjefavorit! Även den i No. 6 Organic Wool + Nettles. Precis som med mönstret till vänster så har den stickats i alla möjliga färger. Obs det är inga flätor på bakstycket, bara fram och på ärmarna.

Här hittar du shopens alla tröjmönster:
Stickbeskrivning Sticka Tröja
Inspiration garn sidan
Klänning i Zenta by Permin    Klaras Klänning  

Sticka klänning!

Det är prisvärt att sticka sin egen klänning

Det tycks många ha upptäckt och senaste trenden är att sticka klänning. 893302 Klänning med kanter i struktur i Zenta till vänster tillsammans med Mönster Sticka Klaras Klänning 1285 till höger i ONIONs hampagarn har hittills lett klänningstrenden. Båda är mycket populära mönster.

Sticka finklänningSticka klänning i ZentaStick klänning i Scarlet

Sticka mönster till klänning - Utmanarna! 

1472 Klänning med zigzag mönster till Onions härliga hampagarn som har en del modal i sig vilket gör det lite mer formfast, redan mycket populärt det också! Man får mao anta att de sista två mönstren kommer att bli lika populära, två splittans nya (mars 2016) mönster till jättefina klänningar, den första i Permins garn Elvira 892129 Klänning med runt ok och den andra i Permins garn Scarlet 898048 Klänning med ränder och kil

Inspiration garn sidan
   Tumbling SquareTumbling Square framifrån
    1431 jacka med hålsöm1431 jacka med hålsöm bakifrån

Sticka Tröja - Två kundfavoriter hösten 2015!

Organic Cotton+Merino - ett klassiskt garn från Onion av ekologisk bomull och merinoull ingår i båda dessa två mönster. Det är ett härligt garn att sticka i och det är ganska snabbstickat på stickor 4-4,5 mm. 

Vill du bli beundrad för din stickning så är Tumbling Square en mycket snygg kofta och samtidigt väldigt rolig att sticka. Den andra modellen, 1431 Jacka med hålsöm har en fin, elegant passform, detta mönster är ganska nytt (2015) men har snabbt blivit en kundfavorit.  
Inspiration garn sidan

Garn mönster till baby och barn

Lene Holme Samsoes bok Babystickning på stickor 3 är redan en klassiker och många, många mor- och farmödrar - och några mor- och farfäder - stickar de sötaste plagg efter denna underbara bok. Flera av mönstren går att variera i det oänderliga. 
Här hittar du shopens alla babymönster: Stickbeskrivning Sticka till Baby

bella filt till baby Boken innehåller babyfilt, mössa och halskrage, fina koftor, tröjor, toppar med fint hålmönster som också kan göras till klänning... babymönster
Inspiration garn sidan

Mer finstickat!

Ett underbart garn att sticka både barn- och damkläder i är tex FINO Organic Cotton + Merino från Onion. Har du väl fått detta garn i händerna....det är underbart att sticka i! Kabelspunnet, mjukt - alla mönster till Hemp+Cotton+Modal till dam kan du använda till garnet. 


1290 Kofta med hålmönster & skört

1290 Kofta med hålmönster & skört till vänster

Jättefin modell som många har stickat och då gärna i den ljusa lila i Fino Organic Cotton+ Merino Wool 504

Som modet blir till hösten 2015 kan nog den röda eller orange vara snyggt också för den som vågar...wink!

Till höger ser du två av de mest stickade barnmönstren, en jättesöt randig barnkofta - 1308 och så de randiga byxorna 1296. (Med plats för blöjorna!). 

1308 Barnkofta med breda ränder
          Stickade babybyxor

Ett favoritmönster till min egen förvåning!

Jag menar - Feststolan nedan är en fantastiskt vacker sjal dock alla ser ju att det är många maskor att lägga upp men se det stoppar inte Sveriges stickande kvinnor! En klar favorit av Julies sjalmönster hos många, många sjalstickare! Också i Fino Organic Cotton + Merino Wool. Designerns bästa vännina i England stickade en med garn från Hippstick i Sverige...så snygg är den! Och till hösten kan du välja andra färger, tex gråa plus accentfärg. Det blir också snyggt!

Feststola av Julie Ferguson
Inspiration garn sidan

Permins DK-trio!

Jag har samlat alla mönstren under Permin Mönsterkavalkad DK. Här finns det fina mönster att hämta - och vilket garn du har lust att sticka i väljer du själv! Garner är Scarlet, Elvira och Zenta by Permin. Dessa tre kvalitéer stickas på stickor 3 mm = 22 m x 28 v i slätst = 10 kvadratcm.

OBS - Det är olika garnlängd på garnerna så man får räkna om hur mycket garn man behöver.

898043 Topp med ränder och rynkat skört i tre färger i Scarlet till vänster, ett nyare mönster som snabbt blev en kundfavorit!

Så den stickades också upp i Elvira och heter då 892120 Topp med skört till höger.


Lika enkelt mönster som det ser ut att vara! Jättefin topp att ha till kjol eller till ett par fina ylle- eller linnebyxor!

Elvira topp
893307 Kofta med volangresår

Sticka Kofta!


Vad gjorde vi utan koftan? Just denna modell har stickats i flera år i Scarlet versionen till höger 898006 (just denna av mig) och finns till vänster samma mönster fast i Zenta 893307 och den har också blivit ett favoritmönster...smile!

898006 Kofta med Volangresår i Scarlet
Tre mönster som bara gick åt...

Tre mönster till Elvira garnet som några kastade sig över inom loppet av några dagar!
Du hittar alla tre mönster här: Permin Elvira

Garnet säljs som sommarkvalité men det förstår inte jag, färgerna, strukturen på garnet och att det är 40% silke i garnet gör att man mycket väl kan sticka något fint plagg att ha året om.

Inspiration garn sidan
Organic Cotton
Letar sig fram lite här och där, djup vacker lyster och tvättbart i maskin. Det är många som virkar i detta garn fast egentligen är det lite för löst spunnet för det. Det är klart att vill du ha en riktigt mjuk, virkad babyfilt maskintvättbar i vackra färger så är nog garnet väldigt fint i det. Det finns de som har virkat hela överkast i detta garn - så det går!
Till vänster. Kanske ett av de absolut mest köpta babymönstren! 1391 BabykoftaTill höger. Kanske ett av de mest köpta koftmönstren någonsin. 1382 Cardigan med ränder i hålmönster


(Foton fr leverantören och det är nog tänkt att vara samma färg, dvs lime)
Inspiration garn sidan
3 favoritmönster i ett garn som jag själv bara älskar

50/50 av ull och mohair, Onion Mohair+Wool, jag tycker det är helt underbart. 2 tröjor har jag själv hunnit med. 1385 Mohairtröjan har jag stickat själv, både snygg och skön, väldigt populärt mönster. Mönstret Min Fina Tröja  - kan du ladda ner på Gratis mönster sidan - bara stl M så det är många som istället köper Onions mönster 1418 Raglantröja, den vita tröjan längst till höger (ganska så snarlikt). I mitten ser du en lätt, flott poncho med släppta maskor 1320 Sticka poncho där kragen stickas i Tussah Silk. Man skulle ju kunna tänka sig att sy ihop sidorna och sticka på muddar i Tussah Silk för ärmar så blir det en sådan där modern oversize poncho...
1385 Mohairtröja Sticka poncho efter mönster 1320
Inspiration garn sidan
Sticka Kofta - 4 populära damkoftor

Samma garnkvalité men olika tjocklek, ekologisk ull + nässelfiber. De två översta i Fino Organic Wool + Nettles, de två understa i det tjockaste Organic Wool + Nettles. Alla dessa 4 mönster är jättepopulära, den rosa, lite chanelinspirerade koftan som nu har ett par år på nacken är kanske den allra mest stickade. Klicka på resp bild nedan för att komma till mönstret på bilden!l 
             
                
& här sticker vi emellan med ytterligare ett av de mest älskade babymönstren, Tröja blåklocka 1386 - den är i Fino Organic Wool + Nettles.

Behövs inte så många ord för den smile, den är bara så söt! 


Tröja blåklocka
Så Julies mönster Winter Shawl Pink i det tjockare Wool + Nettles
Blev förtjust i den redan medan jag stickade. Garnet är ju härligt att sticka i, mjukt & varmt & gott...& den blev snygg...hade den på mig non-stop i två veckor...jättenöjd med min wool+nettle sjal! Och jag är inte ensam om denna vackra sjal. Camel+Merino varianten är lika populär! Den är utmärkt att ha istället för halsduk .
Winter Shawl i Organic Wool + Nettles
Inspiration garn sidan