Jag stickar (Hippstick)

       


- Snabb leverans!
- Stort urval eko garn!
- Stort urval stickmönster!

Sortiment
Inspiration
Tips & tricks

HippstickTV

Produktinformation & FAQHippstick på instagram:

Instagram
Varumärken
Betalalternativ
Topplista

Jag stickar!

Jag stickar för att känna på något garn och för att själv testa något mönster eller en designer. Oftast inte alls så mycket som jag hade önskat - det är jag som tar in allting i shopen så det mesta vill jag ha/sticka själv! Det blir ju naturligtvis lite svårt att sticka upp allt nytt som kommer.

Det senaste jag har funderat på är att jag skall sticka flera projekt åt gången men innan jag bestämmer mig definitivt började jag sticka på en ny version av Julie Fergusons "My Wrap". Det försvann en leverantör förra året och med den ett antal garner. Julie Ferguson hade designat flera saker i de garnerna som jag har varit tvungen att hitta andra garner till.

Det sista jag hade kvar var mönstret My Wrap som är en ljuvlig sjal i två färger att lägga om axlarna eller svepa om sig som en stola. Jag funderade länge på vilket garn som skulle passa, originalet var gjort till en alpaca silk kvalité och det garn jag nu har använt är Onions tunnaste nässelgarn - No. 3 Organic Wool + Nettles. Första gången jag har stickat i det tunna nässelgarnet & jag är fast! Nässelfibern kallades förr för fattigmanssilke så i synnerhet den lila delen har en lite blankare yta med ett sidenskimmer över sig - den blir nog snygg!!! Redan så här långt så är jag helnöjd. 

Färdig! Den blev underbar, jättefin accessoar som jag kan tänka mig att ha som en lyxig halsduk också...

My Wrap i ny tappningMy Wrap   My Wrap (färdig)Jag började ta nya kort till webshopen så tandemstickningen nedan har fått ligga till sig...

Något har jag åtminstone gjort ändå, jag har stickat en enkel halstub i Alpaca + MerinoWool + Nettles.


Tubsjalen skulle jag eg göra mindre för jag hade ett mönster i alpstickning på rundsticka för ett par sedan i ett garn som sedan utgick. Det var många som ville ha det mönstret. Så jag tänkte först göra den lite mindre men ångrade mig i två omgångar. Så jag lade upp till en tubsjal som skulle räcka att ha två varv runt halsen istället för en liten som man bara har en gång. Och sedan stickade jag med 4 nystan (dubbel tråd hela arb igenom), avmaskade och provade den. Jag insåg att om jag stickade på lite så skulle den räcka att dra upp över huvudet vilket är bra när man glömt mössan. Så då tog jag upp avmaskningen och stickade på 2 nystan till. Resultatet - den blev stor & go! Sticka tubsjal


Tandemsticka - sticka en hel garderob

Detta hade jag tänkt att jag skulle sticka till mig själv! En snygg tröja, en klänning och en snygg tröja till...& det jag har tänkt är att sticka det samtidigt. Går det? Det vet jag inte ...ännulaughing!

Jag stickar garderob
Klaras klänning 1285 - fast i enfärgat marinblått, Lene Holme Samsoes fina tröjmönster 898010 i Scarlet - den är i beige men jag tänker mig den i den läckra ljusrosa.
Och till slut en fin tröja i eko bomull 1470 med chanelränder, originalet är stickat i ecru och svart (jättesnyggt ihop) men jag tänker mig vitt eller ecru och mörkblått eller vinrött för det är en mycket snygg vinröd. Tagit fram allt garn

Hade med mig Bolga korgar i storlek medium från garnmässan vår 201 (för branschfolk )- perfekta för stickprojekt.
& den lila sjalen är färdig! så nu skall jag börja med mina projekt... 

Bolga korgar
Kommit lite på väg...


10-11 Maj 2016. Jag började på Scarlet tröjan, 1 nystan, och fortsatte med tröjan med chanelränder. Nu har jag bestämt att jag skall sticka upp 2 nystan per projekt åt gången. 
Jag har börjat på tröjorna men inte på klänningen - än. 

Scarlet älskar jag att sticka i, detta är min 4:e tröja/kofta. Och bomullsgarnet - Onion Organic Cotton - är en fröjd. Perfekt till babyplagg!!! Finns flera jättefina mönster till baby Maskintvättbart 30 grader, liten bebis vill ha detta ljuvligt mjuka garn på sig - tro mig!

Jag har stickat bomullsgarn förut men har alltid upplevt att det är lite som ett snöre att sticka i. Inte detta! Mjukt och jag är minst sagt förtjust i resultatet, det blir en fin och ganska tunn sommartröja. Bra mönster för det växer ganska fort, 2 nystan vitt har ännu inte gått åt och jag nästan vid avmaskning för ärmhål... Det kanhända att jag stickar på på tröjorna så de blir klara till sommaren.

Båda kommer att passa utmärkt till vita shorts och bruna ben...
Jag stickar - mina stickprojekt

Nedan.
Nu har jag kommit ännu lite längre, Bakstycket på bomullströjan är klart och några rader till är stickade på Scarlet tröjan.

Det blir nog så att jag stickar färdigt dessa först. Jag funderar på tanktoppen Mönster Tanktop 1381 nedan till höger i bomullen också.

I vitt skulle den passa till båda tröjorna...


Jag stickar mina tröjor