Om Hippstick

       


- Snabb leverans!
- Stort urval eko garn!
- Stort urval stickmönster!

Sortiment
Inspiration
Tips & tricks

HippstickTV

Produktinformation & FAQHippstick på instagram:

Instagram
Varumärken
Betalalternativ
Topplista

Om Hippstick

 


Naturmaterial, fair trade och ekologiskt om det går. Hippsticks garner är handplockade till dig - av mig. 

Hjärtligt välkommen till Hippstick!

Charlotte

Hippsticks garn mönster

Hippsticks garn mönster lutar en hel del mot designerhållet och i dagsläget finns här många snygga mönster vårt vackra grannland Danmark och en hel del engelska mönster. I de flesta fall är designerns namn utskrivet för att du skall kunna välja design från din favoritdesigner. De danska designerna Lene Holme Samsö, Sisse Chytraeus, Birgitte Larsen mfl skapar nytänkande enkel stickdesign som ligger rätt i tiden för Permin och för Onion Knit. 

Hippsticks stickor och virknålar

Hippsticks stickor och virknålar följer samma linje som garnerna och mönstren; kvalité. De vackra virknålarna,  stickorna och strumpstickorna svarvade av björk av det lilla familjeägda bolaget i Kalifornien, Brittany Needles. Och så naturligtvis KnitPro - de utbytbara rundstickorna, virknålar, strumpstickor, öppningsbara stickmarkörer...ja, vem blir inte KnitPro fan?

   

Idén till Hippstick

Idén till Hippstick föddes efter en resa hösten 2008 till Köpenhamn. Efter att ha strosat runt på Ströget och funnit att det mesta fanns hemma, sprang jag på en garnaffärsom låg i ett hörn på en bakgata. Utanför stod korgar fyllda till bredden med ljuvliga garnnystan och garnhärvor i många olika färger. 7 härvor naturvit tjock ull inhandlades. En tjock, härlig tröja blev till i händerna och Hippstick i tanken.

Att själv kunna skapa något unikt ger en alldeles extra härliga känsla!

Som många andra hade jag en lärare från en tidigare generation, mormor, som lärde mig att sticka, sy och brodera innan jag var 6 år gammal. För henne och för många i hennes generation var det viktigt att man kunde skapa saker själv i kombination med att man skulle ha något i händerna. De lärde ut tekniken tidigt till barnbarnen så att den skulle sätta sig i fingrarna. Många hinner inte sticka (eller virka, brodera eller vad man nu tycker är roligt) under en längre period i livet men så en dag finns tiden och lusten där igen. För de som har haft förmånen att lära sig ett handarbete som barn upptäcker ofta att kunskapen sitter kvar i fingrarna. Glöm inte att lära vidare till de små!