Om oss

       


- Snabb leverans!
- Stort urval eko garn!
- Stort urval stickmönster!

Sortiment
Inspiration
Tips & tricks

HippstickTV

Produktinformation & FAQHippstick på instagram:

Instagram
Varumärken
Betalalternativ
Topplista
Onion Garn Organic Cotton

Om Hippstick

Idén till Hippstick

Idén till Hippstick föddes efter en resa hösten 2008 till Köpenhamn. Efter att ha strosat runt på Ströget och funnit att det mesta fanns hemma, sprang jag på en garnaffärsom låg i ett hörn på en bakgata. Utanför stod korgar fyllda till bredden med ljuvliga garnnystan och garnhärvor i många olika färger. 7 härvor naturvit tjock ull inhandlades. En tjock, härlig tröja blev till i händerna och Hippstick i tanken.

Att själv kunna skapa något unikt ger en alldeles extra härliga känsla!

Som många andra hade jag en lärare från en tidigare generation, mormor, som lärde mig att sticka, sy och brodera innan jag var 6 år gammal. För henne och för många i hennes generation var det viktigt att man kunde skapa saker själv i kombination med att man skulle ha något i händerna. De lärde ut tekniken tidigt till barnbarnen så att den skulle sätta sig i fingrarna. Många hinner inte sticka (eller virka, brodera eller vad man nu tycker är roligt) under en längre period i livet men så en dag finns tiden och lusten där igen. För de som har haft förmånen att lära sig ett handarbete som barn upptäcker ofta att kunskapen sitter kvar i fingrarna. Glöm inte att lära vidare till de små!

Hippsticks garner

Hippsticks garner är handplockade till dig - av mig. Det är garner jag själv vill sticka i och som jag hoppas att du också skall gilla. Naturmaterial, fair trade och ekologiskt om det går. Se tex det vackra Manos Lace Weight - ett helt fantastiskt lace garn, underbart att sticka i och vilken finish! Eller maskdefinition som det heter på stickspråk. En scarf stickad av en härva av Manos Lace Weight 2011 är lika fin idag efter ett par tvättar som den var när den var färdig. 400 meter babyalpaca, kaschmir och silke - vad kan en stickare mer önska sig?

Hippsticks garn mönster

Hippsticks garn mönster lutar en hel del mot designerhållet och i dagsläget finns här många snygga mönster från Ullcentrum, från vårt vackra grannland Danmark och en hel del engelska mönster. I de flesta fall är designerns namn utskrivet för att du skall kunna välja design från din favoritdesigner. De danska designerna Lene Holme Samsö, Sisse Chytraeus, Birgitte Larsen mfl skapar nytänkande enkel stickdesign som ligger rätt i tiden för Permin och för Onion Knit. Onions mönster är på danska och för din bekvämlighet har jag översatt dem till svenska. Du finner också många fantastiska mönster skapade av engelska välkända stickdesigners som tex Julie Ferguson, Sue Hanmrore, Anniken Allis, Pat Menchini med flera.

Hippsticks stickor och virknålar

Hippsticks stickor och virknålar följer samma linje som garnerna och mönstren; kvalité. De vackra virknålarna,  stickorna och strumpstickorna svarvade av björk av det lilla familjeägda bolaget i Kalifornien, Brittany Needles. Och så naturligtvis KnitPro - de utbytbara rundstickorna, virknålar, strumpstickor, öppningsbara stickmarkörer...ja, vem blir inte KnitPro fan?

 

Hjärtligt välkommen till Hippstick!

 

Charlotte