Bomullsgarn Ekologiskt (Eko)

       


- Snabb leverans!
- Stort urval eko garn!
- Stort urval stickmönster!

Sortiment
Inspiration
Tips & tricks

HippstickTV

Produktinformation & FAQHippstick på instagram:

Instagram
Varumärken
Betalalternativ
Topplista

Inspiration Bomullsgarn!

Ekologiskt bomullsgarn från Italien

Ekologisk (EKO) bomullsgarn från danska Onion, spunnet i Italien på kvalitetspinneri, Onion Organic CottonDet är ett härligt, mjukt eko garn med ett lätt skimmer över sig. Underbart att sticka i och tvättbart i 30 grader! Spara miljön och sticka i detta underbara ekologiska bomullsgarn!

Bomullsgarn av ekologiska fibrer har fått denna alldeles egna inspirationssida mot bakgrund av att i nära hälften av all textil produktion används bomull. Och samtidigt är det den fiber som slukar mest sötvatten och använder miljöfarliga och hälsovådliga kemikalier. I fattiga länder utarmas jorden, jordbrukare och deras familjer utsätts för farliga kemikalier och gifter...läs mer på WWF:s hemsida! (Länk med tillstånd från WWF). 

Vill du hjälpa vår nutid och kommande generationers framtid så satsa några extra kronor på ekologisk bomull. Just det här garnet är dessutom härligt att sticka med och det har en fin maskdefinition som ger dig ett proffsigt resultat. Du får fina mjuka och tvättbara plagg.


Bomullsgarn (EKO) ekologiskt

Onion Organic Cotton

Ett Ekologiskt Bomullsgarn som kom 2014 i 100% bomull från Onion garn i ett flertal underbara färger. 50 g nystan med hela 155 meter garn - det är ett drygt garn. Normalstickfasthet på stickor 3 mm: 24 m x 34 v = 10 x 10 cm

Bomullsgarn
Bomullsgarnet i ekologiska fibrer passar även utmärkt till disktrasor!

Sticka i Organic Cotton eller virka?

Detta är eg inget bomullsgarn att virka i - det är ganska löst spunnet vilket är just det som gör det så fantastiskt att sticka med! Det är dock många, många som virkar i garnet bara för att det blir så mjukt och fint. Onion har gjort några virkmönster till baby, 1435 Virkad undertröja till baby och 1484 Virkad Babykofta. Christina testvirkade en väska - se nedan tv - i detta garn (tyvärr, nej jag har inte mönster till den) och stadgade upp den med ett fodertyg.

Christinas virkade väska         Bomullsgarn

Underbar tröja i eko bomull!

1470 tröja med chanelränder - nedan, fotade jag på vår 2016 garnmässa för branschen - jag håller på att sticka den själv i vitt & blått. Underbart garn att sticka i såsom de flesta av Onions garner, mjukt och härligt. Finishen blir ju också väldig snygg, tycker jag.
Och så den lilla randiga stranddräkten - 1483 Sommardräkt med gula ränder - som bara var så söt . Det blir väldigt fina babyplagg av det här garnet i synnerhet i kombination med Sisses Chytraeus fina design 

Sticka tröja i eco bomullSöta barnkläder 


ekologisk bomull garn mönster 2015

Barnbarn på gång?

2 jättesöta nya mönster till baby, en liten virkad topp och en body till baby och kanske också något fint till den nyblivna mamman? Den mjuka, tvättbara ekologiska bomullen är perfekt till både mor & baby.

Känn dig lite läcker!

Tänk dig linnet till snygga shorts eller kjol, lägg till en fin solhatt, halsband, snygga solglasögon, fin väska och sandaler så är du redo att möta sommaren både i storstaden och på stranden!


Eko Bomull nya färger

Tre av de vackra mönstren

Fler garn mönster till den ekologiska bomullen

Onion lyckas som alltid ta fram det bästa i både färg och form till liten och stor. När man ser dem i verkligheten så är de ännu snyggare! Färgerna är mättade, det stickade har en silkeslen yta och det är en mycket snygg finish på de stickade plaggen.


Mönster Cardigan med ränder i hålmönster 1382

Sticka sommarens snyggaste kofta!

Koftan - eller cardigan - med ränder i hålmönster är fin på bild och ännu finare i verkligheten. Detta är ett favoritmönster hos många stickare, det växer fort tack vare hålmönstret och drar inte alltför mycket garn. Du kan också sticka den i Hemp+Cotton+Modal fån Onion (sticka en provlapp & kolla stickfastheten!!!). 

Underbara barnmönster!
Denna bild tog jag också på en branschmässa, barnmönster i lite olika kvalitéer - de flesta mönstren finns på Hippstick! Den lilla klänning med v-mönstret är det många som har stickat och det finns många härliga färgkombinationer, tex lila, sand, ljusblått, vitt/ rosa eller vitt, ecru, rosa, pink...det är bara att välja tösens favoritfärger!