Snabb leverans!  Stort urval eko garn!  Stort urval stickmönster!

Garn att sticka & virka med

Garner av naturliga och ekologiska fibrer, av mohair, silke och kaschmir, ull & nässelfiber, merinoull och mycket mer hittar du här! Hos Hippstick hittar du främst garner som är utvalda för att de är sköna att sticka med, är av bra kvalitet och till bra pris.

Idag är stickning en upptäcksresa i handens känsla av tråden som glider mellan fingrarna när du stickar. Olika fibrer blandas till spännande kvaliteter som var och en förhöjer stickarens njutning; ull blandas med bomull, silke med hampa och mullbärssilke och kid mohair. 

Hur jag skall hitta om jag vill ha en annan kvalitet än den som står i mönstret? Man går efter normalstickfastheten till den kvalitet som mönstret är avsett för, mao den stickfasthet som står på banderollen på nystanet. Tex har Onions Fino Organic Cotton + Merino Wool och Hemp + Cotton + Modal - samma stickfasthet och mönstren till går att använda till båda kvaliteterna.

Hur gör jag för att få rätt stickfasthet? För att du skall få rätt storlek på sin modell så skall du prova ut rätt stickstorlek för ditt sätt att sticka. Det gör du genom att provsticka en lapp där du kan mäta upp hur många maskor och hur många varv du får på en yta på 10 x 10 cm. Stickar du löst (du har alldeles för få maskor och varv på din lapp) prova med en tunnare sticka. Stickar du hårt (du har alldeles för många maskor & varv på din lapp) prova med en tjockare sticka.


Drift & produktion: Wikinggruppen
Produkter
Övrigt