Inspiration Garn Mönster Mössor

       


- Snabb leverans!
- Stort urval eko garn!
- Stort urval stickmönster!

Sortiment
Inspiration
Tips & tricks

HippstickTV

Produktinformation & FAQHippstick på instagram:

Instagram
Varumärken
Betalalternativ
Topplista

Inspiration Sticka Mössa

Sticka en mössa! Det är roligt och ett par kvällar senare har du en ny snygg höst- och vinteraccessoar!
Det går inte åt så mycket garn till att sticka en mössa heller så varför inte unna dig ett härligt, mjukt garn. 
Och med mössans begränsade yta så är det ett utmärkt plagg att sticka för att prova nya sticktekniker. 

Mössa, vantar  & halstub

Sticka mössa, halvvantar & halstub

French Lily kallar jag Julie Fergusons senaste design för Hippstick Original! Som vanligt bjuder Julie Ferguson på ett roligt stickmönster, ett tvåfärgat reliefmönster som skapas genom lyfta maskor i två olika garn färger av Camel + MerinoJag provstickade mönstret en bit efter att jag hade översatt det - det är väldigt skoj att sticka, svårt att släppa när man börjat & det är mycket enkelt. Det tror man inte för det ser ganska avancerat ut! Det blir varmt, mysigt & som vanligt jättesnyggt på.

Julie Ferguson hämtar en hel del inspiration från Londonmodet och det tycker jag syns många gånger, det har alltid det där lilla extra! Och roliga tekniker, ofta ser det mycket ut men har du börjat sticka något av hennes mönster så vet du att det i själva verket ofta är enklare än första intrycket. Man lär sig mycket på att sticka hennes designs!

Sticka mössa & vantar

Sticka mössa  & vantar

Efter mönstret Montmartre i ett mjukt, fint garn - Tussah Silk. Garnet är mjukt, kabelspunnet ger fin maskdefinition och är härligt fint att sticka i! Designen är också ett av den engelska designern Julie Fergusons mönster för Hippstick Original. En underbar mössa med mycket fin passform som (visade det sig på Åhaga mässan) passar ung som gammal. Först stickar du den flätade kanten som ett hårband och det gör att den sitter mycket snyggt på de flesta huvuden! Vantarna känns som handskar att ha på sig. Det är ett riktigt fint set i ett riktigt fint garn!

Cyklarens mössa

Sticka en fin mössa - Cyklarens mössa & halstub

Den här modellen skapade Julie Ferguson till ett garn som kom från Manos - Manos Alegriá. Jag beställde den för att jag ville ha en mössa som passar under cykelhjälm, eller som du kan ha att jogga eller motionera i. Den skulle vara snygg, ha en bra passfom och gärna ett enkel halskrage till. Så Julie gjorde det här mönstret som nu är uppstickat i Onions Fino Organic Cotton + Merino. Kabelspunnet garn, lite fastare och det har gett mössan en väldigt fin passform! Blev mycket lyckat. Och den sitter riktigt bra under en cykelhjälm!

genom att den är stickad i mosstickning så ger det så pass mycket stretch att den passar stl S-L. halskragen är så nätt at tdu kan ha den under en sportjacka som går upp i halsen. Det är ett fint, nätt set!

Sticka mössor i Zenta

Sticka mössor med små flätor i DK garn!

Min egen design, den första mössan Mössa i Zenta nr 1 är en ny version av kunders favorit mössmönster som jag gjorde i ett sk DK garn. Dvs garn som är spunnet i en tjocklek som på engelska kallas Double Knitting - standard DK idag i Europa är 22 m x 28/30 varv = 10 x 10 cm i slätstickning, på stickor 3,5-4 mm.  Dessa 2 är stickade i ett nytt favoritgarn från Permin som heter Zenta. Garnet har en lite torr känsla och består av en blandning av ull, silke och lite polyester & är otroligt drygt! Jag gjorde samtidigt en ny version Mössa i Zenta nr 2 med en lite nättare resårkant. Bägge mössorna sitter bra på huvudet och passar upp till ca omkrets 58 cm. Jag har skrivit ut höjden på toppen på mössorna i respektive mönster, du kan själv välja att göra den lägre. 
Gratis mönster mössa

En mössa med pös häng & en i resårstickning

Jag kallar den Min Vackraste Mössaden första mössan till vänster ovan är jag mäkta stolt över! Mjuk & vacker och också en mössa som passar många, både formen och färgerna. Den är lätt att sticka, det gick fort att sticka den trots att jag samtidigt gjorde mönstret! Jag stickade den i en tråd av Zenta från Permin i två olika färger & en tråd av Onions Silk + Kid Mohair
       
Till höger den klassiska resårstickade mössan - detta mönstret har jag också gjort tidigare men justerat lite denna gången. Jag har stickat den i Onion Camel + Merino som är ett helt underbart mjukt & gott garn nu till vintern. Jag gjorde brättet högre nu så att det täcker öronen. Och för en gångs skull gjorde jag den i stl S men jag har även skrivit ner stl M. Du förstår snabbt principen när du ser mönstret. Som jag har gjort den sitter den ordentligt på hucvudet men du kan naturligtvis öka på antalet maskor för att få den lösare (mönstret går över 4 m). Det är ett gratis mönster till mössa att ladda ner! Det blir garn kvar till att göra en tofs, just den här modellen passar också jättebra med bolltofs (denna från Rico Design).

Mössa & Vantar