Snabb leverans! Fri frakt vid köp över 599 kr   Stort urval stickmönster och eko garn!

Garnbloggen

En blogg om garn och fina mönster !


 

Ekologisk ull och Nässel garn från Onion!

Nässelgarn från Onion

Ekologisk ull och nässel garn

Nässelfibern kallades förr fattigmanssilke eftersom det ger ullen både ett silkeslikt utseende och den lenhet som silken ger men är så mycket billigare.

Det är mycket slitstarkt så du kan sticka riktigt goa, mjuka sockor av garnet. Ekologisk ull utan kli - helt enkelt ett underbart garn!

Hippstick har nu sålt Onions ekologisk ull- och nässelgarn i många, många år. Idag finns det i tre tjocklekar med samma fördelning av ekologisk ull 70%, nässelfiber 30%. Plus ett tunnare sockgarn i samma kompostion fat ssuperwashbehandlat.

Första bilden nedan. Organic Wool + Nettles var det första ekologisk ull- och nässelgarn som Onion skapade. Numera heter det No. 6 Organic Wool + Nettles, där No. 6 syftar till stickstorleken 6 mm.

Ekologisk Ull- och Nässelgarn No. 6 Organic Wool + Nettles från Onion

Sedan kom No. 4 Organic Wool + Nettles, en lite tunnare variant för stickor 4 mm. 

No. 4 Organic Wool + Nettles hos Hippstick

Så till sist det lite tunnare No. 3 Organic Wool + Nettles, för stickor 3 mm.

Organic Wool + Nettles no. 3 hos Hippstick

Nettle Sock Yarn är samma komposition som de andra tre garnerna, dock mycket tunnare och med den skillnaden att det är framtaget för att vara ett sockgarn och det är superwashbehandlat.

Nettle Sock Yarn från Onion

Nässlan kallades förr för fattigmanssilke då den ger garnet som ett skimmer som av silke, nässlan är en växt som inte behöver besprutas då det är en kärv växt som få skadedjur går på. Nässelfibern gör garnet starkt och används istället för tex polyester. På köpet håller nässlan till ullen så att garnet känns lent och mjukt.

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Drift & produktion: Wikinggruppen
Produkter
Övrigt