Snabb leverans! Fri frakt vid köp över 599 kr   Stort urval stickmönster och eko garn!

Garnbloggen

En blogg om garn, mönster & teststickarnas alster!


 

Garn för din bästa stickning

Garn för din stickning av ekologiska fibrer 

Garn kan du lätt köpa online hos Hippstick.se

Eko garn till din stickning - smart Nu-val

Jag menar att om du väljer smart & bra idag - dvs NU - så blir vår framtid, vår morgondag bättre. Det är ganska lätt att skjuta det framför sig men vad sägs om att göra det idag? Mitt mål för 2017 är att gradvis öka informationen om smarta Nu-val. Ett smart nu-val är naturligtvis att köpa ekologiskt (eko) garn och då i synnerhet ekologisk bomull. Produktion av bomull och därmed bomullsgarn är det som i särklass påverkar miljö och människor mest.

Skall jag bry mig om det?

Ja - det är ju kanske inte vi eller svenska barn och barnbarn som springer runt bland kemikalieresterna - men någons barn och barnbarn gör det. Och om du börjar förstå hur stor påverkan det har visst vill du då ändra på det?

De som arbetar på de kraftigt besprutade bomullsfälten exponeras för kemikalier som gör dem sjuka och skapar svåra allergier.

Bomull står för 50% av alla textilproduktion och använder en fjärdel av världens bekämpningsmedel mot insekter.

Drar mängder med sötvatten där sötvatten är en bristvara - dvs i subtropiska och tropiska delar av världen.

Och bekämpningsmedeln förgiftar grundvatten och jorden.

Det är en jättelång dåliglista och skulle vi acceptera detta hos oss? Om det gällde produktion på den svenska landsbygden. Nej - aldrig!

Men det är ju dyrare med ekologiskt garn? Ja - fast ofta (inte alltid) får du dessutom ett lite bättre garn på köpet.

Och då är det svårare att få många att köpa det? Ja - fast om 50% av de som har råd köper garn av ekologisk bomull NU kommer det då att komma fler alternativ varav några kommer att vara lite billigare? Ja det är klart!

Köpa garn av ekologisk bomull hos Hippstick - går det?

Ja - Organic Cotton är ett garn från Onion som du hittar hos Hippstick - det är mycket riktigt ett lite dyrare garn fast i just det här fallet får du dessutom ett jättefint stickgarn med djup, fin glans. Hippstick satsar stort på att köpa in så mycket ekologiskt garn som det är görligt, bomullen i flesta av Onions garner är ekologisk. Även i cotton merino blandningar från Onion garn som tex. Fino Organic Cotton + Merino Wool för stickor 3 mm och det tjockare Organic Cotton + Merino Wool har man gjort ett intelligent eko val genom att välja att kombinera merino ullen med ekologisk bomull.

Ekologiskt garn

Drift & produktion: Wikinggruppen
Produkter
Övrigt