Snabb leverans! Fri frakt vid köp över 599 kr   Stort urval stickmönster och eko garn!

Garnbloggen

En blogg om garn, mönster & teststickarnas alster!


 

Arkiv

Garn för din bästa stickning

Garn för din stickning av ekologiska fibrer Garn kan du lätt köpa online hos Hippstick.seEko garn till din stickning - smart Nu-valJag menar att om du väljer smart & bra idag - dvs NU - så blir vår framtid, vår morgondag bättre. Det är ganska lätt att skjuta det framför sig men vad sägs om att göra det idag? Mitt mål för 2017 är att gradvis öka informationen om smarta Nu-val. Ett smart nu-val är naturligtvis att köpa ekologiskt (eko) garn och…

Ekologisk ull och Nässel garn från Onion!

Nässelgarn från OnionNässelfibern kallades förr fattigmanssilke eftersom det ger ullen både ett silkeslikt utseende och den lenhet som silken ger men är så mycket billigare.Det är mycket slitstarkt så du kan sticka riktigt goa, mjuka sockor av garnet. Ekologisk ull utan kli - helt enkelt ett underbart garn!Hippstick har nu sålt Onions ekologisk ull- och nässelgarn i många, många år. Idag finns det i tre tjocklekar med samma fördelning av ekologisk ull 70%, nä…

Lära dig att sticka

Hur lär man sig att sticka?Man lär sig att sticka av andra på det klassiska sätt genom att se på när andra stickar. Kan du lära dig på Youtube - javisst, inte alls dumt. På Youtube hittar du en mängd filmer från jordens alla hörn om olika fantastiska varianter på nästan alla former av stickning. Har du en stickande mamma, mormor, farmor (eller morfar/farfar) har du ännu bättre möjlighet till direkt lärande på hemmaplan.Lära sig sticka av m…

Tvättat! Organic Cotton + Merino Wool

Testtvättat! Organic Cotton + Merino WoolAtt tvätta handstickade plagg stickade i naturgarnVisst känns det alltid lite som om man är ute på tunn is första gången man skall tvätta sitt handstickade plagg? Många undviker ull och andra naturgarner bara för att man tror att de naturliga fibrerna är mer svårtskötta än polyester och akryl. Ofta står det handtvätt på naturfibrer - ca 30 grader; dvs ljummet vatten, inte lika varmt som dina fingrar och absolut int…

Teststickat av Stina - Onion Tussah Silk och merino

Tussah Silk och Merino i vacker sjalOnion Tussah Silk + Merino (färg ceriseljung) teststickat av Stina i den vackra sjalen "All about love" ett mönster att ladda ner gratis på Ravelry. 5 stjärnor får garnet av Stina! Hur många nystan hon har använt - bara 2 nystan! Färgen är riktigt snygg till vitt, jeans och svart (hade på mig det när sjalen kom i brevlådan så jag provade...).

Virkad mössa i Onions tjocka ull/nässlegarn

Virkad mössa i Onions Eco Ull-NässelgarnChristina testvirkade Onions eco ull+nässelgarn, virknål 7 mm, dubbelt garn i denna jättesnygga mössa, lite charleston-stil. Mjuk & go! Mönstret "fin rosa mössa" har hon hittat hos en begåvad bloggare. (Blomman gjorde Christina efter eget huvud).http://pysslajojo.blogspot.se/2009/10/monsterdags.html
Drift & produktion: Wikinggruppen
Produkter
Övrigt