Snabb leverans! Fri frakt vid köp över 599 kr   Stort urval stickmönster och eko garn!

Babygarn

Babygarn - Mjuka garner för mjuk hud

På Hippstick är vi lite extra kräsna när det kommer till kvaliteten på garn. Alla garner i hela vårt sortiment är mjuka fina garner med hög kvalitet. Men när det kommer till just bebiskläder så sätter vi ribban ytterligare lite högre. Här har vi samlat våra absoluta favoriter när det kommer till att sticka små mjuka plagg och tillbehör till bebisar. Det gemensamma för dessa babygarner är att de är supermjuka, lättskötta, hudvänliga och givetvis är det garn som inte kliar!

Oavsett om du planerar att sticka en babyfilt, en nalle eller bebiskläder så är det några egenskaper du vill hålla lite extra koll på i val av garn. Man får vara lite extra kräsen när det handlar om garn till bebisar.

  • Garnet får inte klia. Bebisars känsliga hud behöver mjuka garner som känns skönt mot huden. Även ullgarnen i denna kategori är supermjuka och gjorda av babyull som som passar bra även för den nyfödda. Bomull, merinoull, alpackaull och silke är exempel på garntyper som är naturligt klifria.
  • Garnet bör gå att tvätta. Bebisar växer ur kläderna fort nog på egen hand, så välj ett garn som inte krymper massa i tvätten! Bomullsgarn och ullgarn märkta med Superwash (merceriserad ull) är bra val och går att maskintvätta, men även andra ullgarner här tål handtvätt.
  • Garnet behöver hålla värmen, men samtidigt andas. Barnet ska kunna hålla sig varm och torr, men inte för varm eller instängd. Bebisar har svårt att själva reglera sin kroppstemperatur, och de kan inte säga till om de är för varma eller fryser, så det är klokt att välja ett garn som kan hjälpa barnet att ha rätt temperatur. Syntetgarner är ofta för täta, medan flera garnsorter från ull eller växter har en naturlig förmåga att reglera temperaturen.

Dessa underbart mjuka garner passar såklart även äldre personer som vill ha mjuka plagg! Vem som helst kan ha känslig hud, eller bara föredra den sköna känslan av ett riktigt fint stickgarn!

Bra babygarner

 

Stickmönster till baby och barn

Drift & produktion: Wikinggruppen
Produkter
Övrigt