Snabb leverans! Fri frakt vid köp över 599 kr   Stort urval stickmönster och eko garn!

Bomullsgarn i fina kvaliteter

Bomullsgarn som passar både till stickaren och virkaren!

Sticka med bomullsgarn spunna i Italien och Turkiet, enfärgade och melerade. Virka med hårt spunnet, merceriserat och gasserat bomullsgarn.

 

100% bomullsgarner

Mönster för stickning och virkning i bomullsgarn

Inspiration Bomullsgarn!

Ekologiskt bomullsgarn från Italien

Ekologisk (EKO) bomullsgarn från danska Onion, spunnet i Italien på kvalitetspinneri, Onion Organic CottonDet är ett härligt, mjukt eko garn med ett lätt skimmer över sig. Underbart att sticka i och tvättbart i 30 grader! Spara miljön och sticka i detta underbara ekologiska bomullsgarn!

Bomullsgarn av ekologiska fibrer har fått denna alldeles egna inspirationssida mot bakgrund av att i nära hälften av all textil produktion används bomull. Och samtidigt är det den fiber som slukar mest sötvatten och använder miljöfarliga och hälsovådliga kemikalier. I fattiga länder utarmas jorden, jordbrukare och deras familjer utsätts för farliga kemikalier och gifter...läs mer på WWF:s hemsida! (Länk med tillstånd från WWF). 

Vill du hjälpa vår nutid och kommande generationers framtid så satsa några extra kronor på ekologisk bomull. Just det här garnet är dessutom härligt att sticka med och det har en fin maskdefinition som ger dig ett proffsigt resultat. Du får fina, mjuka och tvättbara plagg.

Bomullsgarn ekologiskt

Onion Organic Cotton

Ett Ekologiskt Bomullsgarn som kom 2014 i 100% bomull från Onion garn i ett flertal underbara färger. 50 g nystan med hela 155 meter garn - det är ett drygt garn. Normalstickfasthet på stickor 3 mm: 24 m x 34 v = 10 x 10 cm

bomullsgarn eko

Bomullsgarnet i ekologiska fibrer passar även utmärkt till disktrasor!
Ett mönster tilkl disktrasor att ladda ner 1526 Disktrasor i eko bomull - gratismönsterFör den snabba stickaren blir detta utmärkta gåbortpresenter.


Populärt ekologiskt bomullsgarn med många, många fina mönster

Det har över tiden kommit alltfler garnmönster till detta garn och framförallt en mängd fina babymönster. Vad gör garnet speciellt? Det har en djup vacker lyster och är mycket trevligt att sticka med. Att man samtidigt minskar avtryck på naturen känns ju ännu bättre för de flesta av oss.

bomullsgarn garnmönster


Sticka i Organic Cotton eller virka?

Detta är eg inget bomullsgarn att virka i - det är ganska löst spunnet vilket är just det som gör det så fantastiskt att sticka med! Det är dock många, många som virkar i garnet bara för att det blir så mjukt och fint. Onion har gjort några virkmönster till baby, 1435 Virkad undertröja till baby och 1484 Virkad Babykofta. Christina testvirkade en väska - se nedan till vänster - i detta garn (tyvärr, nej jag har inte mönster till den) och stadgade upp den med ett fodertyg.

Christinas virkade väska

 

Bomullsgarn eko

 


Underbar tröja i eko bomull!

1470 tröja med chanelränder - nedan, fotade jag på vår 2016 garnmässa för branschen - den har jag själv stickat i vitt & blått, jättesnygg & klassisk sommartröja. Underbart garn att sticka i såsom de flesta av Onions garner, mjukt och härligt. Finishen blir ju också väldig snygg, tycker jag. 

Och den lilla randiga stranddräkten - 1483 Sommardräkt med gula ränder - som bara var så söt . Det blir väldigt fina babyplagg av det här garnet i synnerhet i kombination med Sisses Chytraeus fina design!

Bomullsgarn chaneltröja

Bomullsgarn söta barnkläder att sticka

 


Garnmönster till bomullsgarn

Sticka fina toppar, tröjor & koftor

Fina mönster till sommarens nöjen! Ett fint bomullsinnet till snygga shorts eller kjol, lägg till en fin solhatt, halsband, snygga solglasögon, fin väska och sandaler så är du redo att möta sommaren både i storstaden och på stranden! Sticka sommarens snyggaste kofta! Koftan längst till höger - med ränder i hålmönster är fin på bild och ännu finare i verkligheten. Detta är ett favoritmönster hos många stickare, det växer fort tack vare hålmönstret och drar inte alltför mycket garn. 

 

Drift & produktion: Wikinggruppen
Produkter
Övrigt