Snabb leverans! Fri frakt vid köp över 599 kr   Stort urval stickmönster och eko garn!

Lingarn

Lingarn för stickning, tex till att sticka en sjal eller kofta av hittar du hos Hippstick. Lin är en växt som ger både garn - och olja - linolja. Carl von Linné döpte den till linum usitatissimum. Lin är också Hälsinglands landskapsblomma.

Hur är lingarn att sticka med

Först är det lite hårt - i synnerhet om det är av hög kvalitet - det mjuknar dock fort ju mer du arbetar med det. Ett garn av hög kvalitet kännetecknas av långa linfibrer, är starkt och nästan intill omöjligt att dra isär med händerna. Ofta har det en hög, fin glans.

Hur blir det färdiga plagget av lingarn

Fina raka former är bäst för det den raka linfibern, det är svalt och skönt och för många av oss när vi tänker på kläder av lin så går tankarna till sommar, sol och stränder. Dock går det utmärkt att ha linkläder även på vintern, det sägs värma mer än bomull. 

Lingarn av 100% lin håller sin linkänsla under hela plaggets levnad och det som kännetecknar linet är just den här förmågan att det blir mjukare och mjukare. Det naturfärgade linet - om det inte är infärgat - ljusnar vartefter varje tvätt till det nästan är helt vitt. Lin skall inte centrifugeras - då bryts fibern.

100% lingarn hos Hippstick:

Alfama Lingarn från Portugal

Lingarn Alfama från Rosarios4 ett familjeägt spinneri i Portugal. Alfama är ett jättefint lingarn som är lätt att sticka med. Det är starkt! Det går inte att dra isär. Det är inte alltför tunt, det färdiga plagget får en djup lyster och ett jättefint fall. Det är ett garn av 100% lin i hög kvalité!


 

Sticka sjal i lingarn - Stilfull

 

Sticka sjal i lingarn

Stilfull är ett Hippstick Original och en av två sjaldesigns från den engelska stickdesigern Julie Ferguson.


 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

E


 

 

 

 


 

 

 

 


Kalinka lingarn (nedan) i olika färgkombos!

Kalinka lin garn i olika färger


 

Drift & produktion: Wikinggruppen
Produkter
Övrigt