Snabb leverans! Fri frakt vid köp över 599 kr   Stort urval stickmönster och eko garn!

Sockgarn från Onion

Raggsocksgarn - Värmande, slitstarka garn som andas

Sockgarn är vanligtvis en blandning av garn med ett högt innehåll av isolerande ullfibrer och en mindre andel elastiska fibrer för att ge en stabil och bekväm individuell passform. Det finns också strumpgarner av 100 % ull, men det vanligaste är blandgarner. Ofta blandar man in syntetiska fibrer i sockgarn, men vi förespråkar naturliga alternativ som tex nässelfibrer. 

Det viktigt att välja ett sockgarn som både är skönt, andningsbart samt slitstarkt. Man bör också undvika blandgarner med bomull, då det suger åt sig, och håller kvar fukt (vilket är jättebra till handdukar, men inte speciellt bra till strumpor). Bakterier trivs ganska bra i bomullsgarner, men inte i ullgarner, vilket också är viktigt då det direkt påverkar svettlukt. 

Här hittar du garner som vi har valt ut som alla har god hållbarhet, värmeförmåga, komfort och andningsförmåga. Perfekt för raggsockar helt enkelt.

Våra Sockgarn

Stickmönster till sockar

 

 

 

Sockgarn - tunt

Tunt sockgarn blir till tunna sockor/strumpor.  Onions Nettle Sock Yarn är superwashbehandlade och tvättas i maskin på ulltvättprogram. 

Sockgarn - tjockt

Onions mellantjocka och tjocka sockgarn är i själva verket "vanligt" garn - de underbara No. 4 och No. 6 Organic Wool + Nettles (ekologisk ull plus nässelfiber) av det blir det alldeles särskilt goa, mjuka sockor & raggsockor. Tvättas för hand. 


 

Drift & produktion: Wikinggruppen
Produkter
Övrigt