Snabb leverans! Fri frakt vid köp över 599 kr   Stort urval stickmönster och eko garn!

Om Hippstick

Om oss Hippstick
Ett av garnerna hos Hippstick - Onion Organic Cotton

Idén till Hippstick

Idén till Hippstick föddes efter en resa hösten 2008 till Köpenhamn. Efter att ha strosat runt på Ströget och funnit att det mesta fanns hemma, sprang jag på en garnaffär som låg i ett hörn på en bakgata. Utanför stod korgar fyllda till bredden med ljuvliga garnnystan och garnhärvor i många olika färger. 7 härvor naturvit tjock ull inhandlades. En tjock, härlig tröja blev till i händerna och Hippstick i tanken.

Att själv kunna skapa något unikt ger en alldeles extra härlig känsla!

Som många andra hade jag en lärare från en tidigare generation, mormor, som lärde mig att sticka, sy och brodera innan jag var 6 år gammal. För henne och för många i hennes generation var det viktigt att man kunde skapa saker själv i kombination med att man skulle ha något i händerna. De lärde ut tekniken tidigt till barnbarnen så att den skulle sätta sig i fingrarna. Många hinner inte sticka (eller virka, brodera eller vad man nu tycker är roligt) under en längre period i livet men så en dag finns tiden och lusten där igen. För de som har haft förmånen att lära sig ett handarbete som barn upptäcker ofta att kunskapen sitter kvar i fingrarna. Glöm inte att lära vidare till de små!

Hippsticks garner & mönster

Hippsticks garner är handplockade till dig - av mig. Det är garner jag själv vill sticka i och som jag hoppas att du också skall gilla. 

Hippsticks garn mönster lutar en hel del mot designerhållet och i dagsläget finns här många snygga mönster från vårt vackra grannland Danmark  I de flesta fall är designerns namn utskrivet för att du skall kunna välja design från din favoritdesigner. De danska designerna Lene Holme Samsö, Sisse Chytraeus, Birgitte Larsen mfl skapar nytänkande enkel stickdesign som ligger rätt i tiden för Permin och för Onion Knit.

Alla mönster är på svenska!

Hippsticks stickor och virknålar

Hippsticks stickor och virknålar följer samma linje som garnerna och mönstren. KnitPro - de utbytbara rundstickorna, virknålar, strumpstickor, öppningsbara stickmarkörer...ja, vem blir inte KnitPro fan?

Varmt välkommen till Hippstick!

Charlotte

 

Drift & produktion: Wikinggruppen
Produkter
Övrigt