Snabb leverans!  Stort urval eko garn!  Stort urval stickmönster!

Sticka poncho - Mönster till ponchos

 

Sticka en poncho - en stickarfavorit! 

En stickad poncho är ett fantastiskt plagg som trots ofta enkla mönster och strukturer förför oss år efter år med sina svepande linjer. Idag stickar vi gärna vår poncho. Ponchons ursprung tros dock vara så långt tillbaka som när vi tog ett djurskin, gjorde ett hål i mitten och trädde det över huvudet. Med andra ord kan man nog säga att det är ett mycket långlivat plagg i modehistorien. Idag förknippar man den ofta med Latinamerika, där den används både som plagg och filt.

Sticka en riktigt snygg poncho och hela du lyser av glamour och elegans, den fungerar med snygga byxan likväl som med jeans, du kan ha den över jeansjackan, skinjackan eller kavajen. Ibland är den stickade ponchon ute, helt ute...i en månad eller två för att sedan komma tillbaka med stormsteg. 

Hittar du inget mönster till poncho som passar dig kan du göra som Sari, sticka en lång rektangel i något fint mönster, vik in ena kortsidan mot slutet av andra långsidan och sy fast. För dig som är nybörjare - sticka bara en lång rektangel i räta maskor, lägg långsidorna mot varandra och sy ihop nerifrån och upp förutom ett hål för huvudet...Vips så har du en härlig poncho! 

Drift & produktion: Wikinggruppen
Produkter
Övrigt