Snabb leverans! Fri frakt vid köp över 599 kr   Stort urval stickmönster och eko garn!

Sticka tröja - Mönster till tröjor dam

Sticka en tröja till dam. Sticka en enkel tröja eller uppifrån och ner. Sticka en tröja med flätor, hålmönster eller med ränder. Här hittar du ett stort sortiment med många fina tröjmönster att välja på. Det finns klassiska mönster till damtröjor plus att många moderiktiga stickmönster till nya tröjor dyker upp vid början av varje säsong.

Sticka Tröja


 

Att sticka en tröja är ett av de mest populära sticken, nästan alla stickare har stickat en damtröja. En egen stickad tröja i fint garn har ofta en bättre och goare värme än en köpetröja. Oavsett om man stickar en tröja till sig själv eller till någon annan så blir det ett plagg som ingen (nästan) annan har! 

Sticka röja nerifrån och upp:
Del för del. Du stickar bakstycke, framstycke och 2 ärmar. Du syr ihop delarna och stickar en halsringning.
På rundsticka. Du lägger upp maskor för kroppen, stickar upp till ärmhål. Du stickar 2 ärmar upp till ärmhål. Sedan placerar du alla delarna på samma långa rundsticka i den ordning som står i mönstret. Så fortsätter du sticka oket som kan formas gn att du minskar antalet maskor över varvet för att få ett runt ok, med raglan eller med lite rakare ärmhål.

Sticka tröja uppifrån och ner:
Det görs bara på rundsticka - vitsen är att helt slippa sy några sömmar förutom lite under resp ärmhål.
Tröjor stickas i varv runt på rundsticka. Man lägger upp maskor för halsen och sedan ökar man antalet maskor ner till ärmhål; oftast så att det blir till ett runt ok eller till raglanskärning. 
Så när man når ärmhålet (dvs under ärm) så delas arbetet för kropp och ärmar.
Det gör man gn att ta undan de maskor som hör till ärmen.
Man fortsätter nu enbart över fram- och bakstyckets maskor, lägger upp maskor över resp ärmhål för ihop kroppens maskor. Och nu stickar du kroppen färdigt ner till tom mudden.
Sedan fortsätter man på de maskor som man tagit undan till ärm - plus lägger upp några över ärmhålet. Man stickar i varv runt på tex strumstickor ner till tom mudden.  Ev så stickar man en halskant om man inte började med den. 

Drift & produktion: Wikinggruppen
Produkter
Övrigt