Snabb leverans!  Stort urval eko garn!  Stort urval stickmönster!

Stickmönster Inspiration

Stickmönster - hitta lätt ditt nästa stickprojekt!

- Stickarfavoriter
- Mönsterklassiker
- Uppstickare

Ibland vet man precis vad man letar efter och ibland är det svårt att välja stickmönster. Kanske vill du ha något som känns lite säkert? Ett stickmönster som många har stickat, är genomstickat, brukar vara lite extra bra. Bara klicka på en bild om du vill kika lite mer på något av mönstren. 

Kanske är det precis tvärtom, du vill hitta din egen stickmönster favorit:

Mönster efter garn: Garnmönster
Mönster efter kategori: Stickbeskrivning
Nyheter: NYHETER!

Mycket nöje!

Stickmönster


 

 

 

Sticka en enkel poncho!

Som en raket stack detta mönster iväg. Det kom i slutet av april (2017).

Mysig, lättstickad, lättpackad, varm över axlarna i den svala sommarkvällen...

1466 Poncho med rutor stickas i mjukt lent garn av ekologisk ullfiber förstärkt med nässla: No. 6 Organic Wool + Nettles

Sickmönster poncho


Stickmönster kofta

Andra plats (delad)

1382 Cardigan med ränder i hålmönster

Denna söta sommarkofta är rolig att sticka, blir jättefin och drar lite garn OCH är stickad i ett superhärligt ekologiskt bomullsgarn - Organic Cotton

Alla koftmönster hittar du här: Sticka Kofta

Stickmönster sjal

Första plats

Sjal Sommarläcker

Hippsticks mest sålda stickmönster alla kategorier är Julie Fergusons läckra mönster iHemp + Cotton + Modal

Alla sjalmönster hittar du här: Sticka Sjal

stickmönster kofta

Andra plats (delad)

1245 Korta jacka med kinakrage

Som en liten dräktjacka - eller tuff kofta till jeans - den tycks aldrig gå ur modet! Stickad i No. 6 Organic Wool + Nettles.

Alla koftmönster hittar du här: Sticka Kofta

En ny favoritTröja med chanelränder

1470 Tröja med chanelränder

Denna snygga design kom förra året och är som en snygg marininspirerad tröja. Den är stickad i Onions härliga bomullsgarn Organic Cotton. Många har också köpt den under vintern tillsammans med andra garner, No. 3 Organic Wool Nettles har tex samma stickfasthet i slätstickning på stickor 3 mm: 24 m x 34 varv = 10 x 10 cm.

Du kan även sticka den Hemp + Cotton + Modal eller i Fino Organic Cotton + Merino Wool - då får du ev justera stickstorleken för att få rätt stickfasthet. 

Jag har stickat denna själv i bomullsgarnet - Vitt/Marinblått - jag skulle även kunna tänka mig den i Permins Esther. Då får man ändra på stickstorleken lite tror jag -kanske till 3,25 mm för att få rätt stickfasthet. (Eller sticka en större storlek)


Sticka kofta ofta!Sticka kofta med sjalkrage

Det är alltid tid för att sticka kofta! Och det har både dykt upp några nya stickmönster  som har blivit nya stickarfavoriter men också en del klassiska som har blivit populära igen. Ett riktigt snyggt, klassiskt stickmönster till kofta kan man ofta använda mer än en gång. Eller så blir det en solitär - en kofta med det lilla extra!

Här hittar du shopens alla koftmönster: Stickbeskrivning Sticka Kofta

1250 Kofta med sjalkrage

Till höger - en kofta som stickas nästan jämnt är denna fint formade kofta med sjalkrage och hålmönster detaljer på ärmarna och i sidan. Garnet är det mjuka, lätta Camel + Merino från danska Onion och designern är Lene Holme Samsoe. Garnet är mycket lättstickat och är underbart att ha på sig.

sticka kofta med bred resår

 

 

893401 Cardigan med bred resår (till vänster)

Finkofta i Permins garn Esther by Permin - detta mönster har många stickat under hösten 2016 och i alla möjliga olika färger. Snygg baskofta som passar till både jeans, snyggare byxa eller kjol.

Bred cardigan med fält

 

 

893408 Bred cardigan med fält (till vänster)

Troligtvis det mest populära mönstret till garnet Esther by Permin. En solitär fast det kan nog bli att du vill ha mer än en! En del byter ut den rosa mot sin egen favorit accentfärg och även någon av de grå mot en annan basfärg som ecru eller svart tex.

Jacka med slits

 

 

1306 Jacka med slits

Ett par år på nacken, en gammal goding som poppat upp igen och blivit jättepopulär är detta fina mönster! Stickas i "kavajfärger"; koksgrå, jeansblå, mörkblå, bordeaux, sand... 

En slimmad koftmodell i fint resårmönster och kanter i virkade kräftmaskor. Den är menad att sitta lite tightare och passar till den lite smalare figuren.

Den stickas i det tjocka ull nässlegarnet från danska Onion: No. 6 Organic Wool + Nettles

Den här får gå under kategorin fräck kofta som drar ögonen till sig. Från en av Skandinaviens kanske mest stilsäkra stickdesigners - Designer Lene Holme Samsoe!


Stickmönster - Sticka tröja med bamsefläta!

Och vinnaren blev...Höstens (2016) absoluta favoritmönster bland alla stickmönster är den goa, lättstickade tröjan med en bamsefläta mitt fram designad av Hanne Bendix. 1493 Mohairtröja med bred fläta.

Det är en sådan tröja du använder året om, varm och go på vintern och visst kommer du att känna dig fin i denna tröja även den där kalla sommarkvällen. Precis en sådan mysig tröja vi alla vill ha i garderoben!

Den är stickad i ett garn av ull med mohair - och för oss som älskar ull är det ett underbart garn. Det är också ett av mina egna favoriter. Det är ganska billigt garn - eller så här; du får mycket för pengarna. Mohair + Wool heter garnet som kommer från ONIONKnit.

Andra färgkombos: vinrött & pink, ljuslila & mörklila, ljusgrått & mörkgrått, ljusblått & mörkblått, petrol & ljusblått, puder & naturvitt...och så har en del gjort den enfärgad.

Sticka tröja med bamsefläta

 

 

Tröja med flätor

 

1446 Tröja med irländska flätor var först den mest stickade flättröjan från Hippstick under 2016. De flesta gör den lite längre - ca 2 extra nystan garn / storlek ger 5-7 cm längre tröja. Stickas i No. 6 Organic Wool + Nettles. Favoritfärger? Alla, vitt, blått, rött, petrol, modellfärgen - verkar som de flesta stickar i sin egen favoritfärg! 

 

 

Tröja med jättefläta

 

1399 Tröja med jätteflätor ligger strax efter de två andra i kampen om flättröjefavorit! Även den i No. 6 Organic Wool + Nettles. Precis som med mönstret längst till vänster så har den stickats i alla möjliga färger. Obs det är inga flätor på bakstycket, bara fram och på ärmarna.

Här hittar du shopens alla tröjmönster: Stickbeskrivning Sticka Tröja


Sticka klänning i Zenta

Klaras Klänning

Sticka klänning!

Det är prisvärt att sticka sin egen klänning

Det tycks många ha upptäckt och senaste trenden är att sticka klänning. 893302 Klänning med kanter i struktur i Zenta till vänster tillsammans med Mönster Sticka Klaras Klänning 1285 till höger i ONIONs hampagarn har hittills lett klänningstrenden. Båda är mycket populära mönster.

 

 

 

 

Stickad finklänning

 

 

 

 

 

 

 

 

Klänning i elvira

 

 

 

 

 

 

 

 

sticka klänning stickmönster

Sticka mönster till klänning - Utmanarna! 

1472 Klänning med zigzag mönster till Onions härliga hampagarn som har en del modal i sig vilket gör det lite mer formfast, redan mycket populärt det också! Man får mao anta att de sista två mönstren kommer att bli lika populära, två splittans nya (mars 2016) mönster till jättefina klänningar, den första i Permins garn Elvira 892129 Klänning med runt ok och den andra i Permins garn Scarlet 898048 Klänning med ränder och kil


Sticka Tröja - Två eviga favoriter!

Organic Cotton+Merino - ett klassiskt garn från Onion av ekologisk bomull och merinoull ingår i båda dessa två mönster. Det är ett härligt garn att sticka i och det är ganska snabbstickat på stickor 4-4,5 mm. Vill du bli beundrad för din stickning så är Tumbling Square längst till vänster en mycket snygg kofta och samtidigt väldigt rolig att sticka. Den andra modellen, 1431 Jacka med hålsöm till höger har en fin, elegant passform, detta mönster är från 2015 men har snabbt blivit en kundfavorit.  

Sticka Kofta - 4 populära damkoftor

Samma garnkvalité men olika tjocklek, ekologisk ull + nässelfiber. De två första i No. 4 Organic Wool + Nettles, de två sista i det tjockaste No. 6 Organic Wool + Nettles. Alla dessa 4 mönster är jättepopulära, den rosa, lite chanelinspirerade koftan som nu har ett par år på nacken är kanske den allra mest stickade. Klicka på resp bild nedan för att komma till mönstret på bilden!


Kofta i fino cottonmerino

Stickmönster sticka sjalMer finstickat!

Ett underbart garn att sticka både barn- och damkläder i är tex FINO Organic Cotton + Merino från Onion. Har du väl fått detta garn i händerna....det är underbart att sticka i! Kabelspunnet, mjukt - alla mönster till Hemp+Cotton+Modal till dam kan du använda till garnet.

Ett favoritmönster till min egen förvåning!

Jag menar - Feststolan till vänster är en fantastiskt vacker sjal dock alla ser ju att det är många maskor att lägga upp men se det stoppar inte Sveriges stickande kvinnor! En klar favorit av Julies sjalmönster hos många, många sjalstickare! Också i Fino Organic Cotton + Merino Wool. Designerns bästa vännina i England stickade en med garn från Hippstick i Sverige...så snygg är den! Och till hösten kan du välja andra färger, tex gråa plus accentfärg. Det blir också snyggt!

Till höger en jättefin koftmodell som många har stickat och då gärna i den ljusa lila i Fino Organic Cotton+ Merino Wool 504. Eller i rött orange eller brunt - för den som vågarwink!

Permins DK-trio!

Jag har samlat alla mönstren under Permin Mönsterkavalkad DK. Här finns det fina mönster att hämta - och vilket garn du har lust att sticka i väljer du själv! Garner är Scarlet, Elvira och Zenta by Permin. Dessa tre kvalitéer stickas på stickor 3 mm = 22 m x 28 v i slätst = 10 kvadratcm. OBS - Det är olika garnlängd på garnerna så man får räkna om hur mycket garn man behöver.

898043 Topp med ränder och rynkat skört i tre färger i Scarlet till vänster, ett nyare mönster som snabbt blev en kundfavorit!

Så den stickades också upp i Elvira och heter då 892120 Topp med skört till höger.

 

 

 

 

Lika enkelt mönster som det ser ut att vara! Jättefin topp att ha till kjol eller till ett par fina ylle- eller linnebyxor!

Kofta i Zenta

Sticka Kofta!

 

 

 

 

Vad gjorde vi utan koftan? Just denna modell har stickats i flera år i Scarlet versionen till höger 898006 (just denna av mig) och finns till vänster samma mönster fast i Zenta 893307 och den har också blivit ett favoritmönster...!

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 
 
 
 

<

 
 
Tre mönster som bara gick åt...

Tre mönster till Elvira garnet som några kastade sig över inom loppet av några dagar!
Du hittar alla tre mönster här: Permin Elvira

Garnet säljs som sommarkvalité men det förstår inte jag, färgerna, strukturen på garnet och att det är 40% silke i garnet gör att man mycket väl kan sticka något fint plagg att ha året om.

Inspiration garn sidan

 

Inspiration garn sidan

3 favoritmönster i ett garn som jag själv bara älskar

50/50 av ull och mohair, Onion Mohair+Wool, jag tycker det är helt underbart. 2 tröjor har jag själv hunnit med. 1385 Mohairtröjan har jag stickat själv, både snygg och skön, väldigt populärt mönster. Mönstret Min Fina Tröja  - kan du ladda ner på Gratis mönster sidan - bara stl M så det är många som istället köper Onions mönster 1418 Raglantröja, den vita tröjan längst till höger (ganska så snarlikt). I mitten ser du en lätt, flott poncho med släppta maskor 1320 Sticka poncho där kragen stickas i Tussah Silk. Man skulle ju kunna tänka sig att sy ihop sidorna och sticka på muddar i Tussah Silk för ärmar så blir det en sådan där modern oversize poncho...
1385 MohairtröjaSticka poncho efter mönster 1320
 

Inspiration garn sidan

 
Så Julies mönster Winter Shawl Pink i det tjockare Wool + Nettles
Blev förtjust i den redan medan jag stickade. Garnet är ju härligt att sticka i, mjukt & varmt & gott...& den blev snygg...hade den på mig non-stop i två veckor...jättenöjd med min wool+nettle sjal! Och jag är inte ensam om denna vackra sjal. Camel+Merino varianten är lika populär! Den är utmärkt att ha istället för halsduk .
Winter Shawl i Organic Wool + Nettles
Inspiration garn sidan


 

Drift & produktion: Wikinggruppen
Produkter
Övrigt