Snabb leverans!  Stort urval eko garn!  Stort urval stickmönster!

Stickmönster Inspiration

Stickmönster - hitta lätt ditt nästa stickprojekt!

- Stickarfavoriter
- Mönsterklassiker
- Uppstickare

Ibland vet man precis vad man letar efter och ibland är det svårt att välja stickmönster. Kanske vill du ha något som känns lite säkert? Ett stickmönster som många har stickat, är genomstickat, brukar vara lite extra bra. Bara klicka på en bild om du vill kika lite mer på något av mönstren. 

Kanske är det precis tvärtom, du vill hitta din egen stickmönster favorit:

Mönster efter garn: Garnmönster
Mönster efter kategori: Stickbeskrivning
Nyheter: NYHETER!

Mycket nöje!

Stickmönster


Vill du sticka en poncho?

Exakt hur många ponchos som tillverkas i Sveriges långa land varje höst vågar jag mig inte ens på att gissa! Omåttligt populärt plagg inte bara för stickaren utan också för bäraren. För stickaren är det ett plagg utan ärmar och ofta med få eller utan sömmar. En hel del av ponchomönstren är också bra för den som är nybörjare - som tex den enkla ponchon nedan till vänster i Onions tjockaste ullnässlegarn. Shopens alla ponchomönster hittar du här: Sticka Poncho  

Stickmönster poncho

Sticka en enkel poncho!

Som en raket stack detta mönster iväg. Det kom i slutet av april (2017).

Mysig, lättstickad, lättpackad, varm över axlarna i den svala sommarkvällen...

1466 Poncho med rutor stickas i mjukt lent garn av ekologisk ullfiber förstärkt med nässla: No. 6 Organic Wool + Nettles

Esther by Permin i poncho med lättstickat hålmönster

893415 Poncho i Esther - bara 4 nystan av Esther By Permin, ett lätt hålmönster och två rektanglar som sys ihop har gjort denna nätta poncho till storfavorit hos många! Du väljer själv om du vill ha polokragen.

Den är tillräckligt nätt för att även passa en tonårstjej.

Jaquardmönstrad poncho i Esther - ny hit

Esther by Permin är ett överraskande garn, det ser slätt ut i nystanet men när du börjar sticka med det så fäller ullfibrerna ut - nästan som lite magi! Det passar utmärkt till mönsterstickning.

Du kan köpa mönstret & välja färger själv:

893433 Poncho i Esther Jacquardmönstrad

Eller köpa ponchon i kit:

873433 Esther Poncho i Jaquardmönster - KIT!

 


& vinnarna är...

Absolut i topp är de tre mönstren nedan och deras popularitet är inte i avtagande, snarare tvärtom. Den korta jackan med kinakrage är som en liten dräktjacka och stickas av gammal som ung. Cardigan i ekologisk bomull drar få antal nystan pga det snygga hålmönstret som också gör den snabbstickad. Överst på prispallen, det mest sålda mönstret alla kategorier - Julie Fergusons underbara sommarsjal, en design skapad bara för Hippstick!  

Stickmönster kofta

Andra plats (delad)

1382 Cardigan med ränder i hålmönster

Denna söta sommarkofta är rolig att sticka, blir jättefin och drar lite garn OCH är stickad i ett superhärligt ekologiskt bomullsgarn - Organic Cotton

Alla koftmönster hittar du här: Sticka Kofta

Stickmönster sjal

Första plats

Sjal Sommarläcker

Hippsticks mest sålda stickmönster alla kategorier är Julie Fergusons läckra mönster i Hemp + Cotton + Modal

Alla sjalmönster hittar du här: Sticka Sjal

stickmönster kofta

Andra plats (delad)

1245 Kort jacka med kinakrage

Som en liten dräktjacka - eller tuff kofta till jeans - den tycks aldrig gå ur modet! Stickad i No. 6 Organic Wool + Nettles.

Alla koftmönster hittar du här: Sticka Kofta


En ny favoritTröja med chanelränder

1470 Tröja med chanelränder

Denna snygga design är som en snygg marininspirerad tröja. Den är stickad i Onions härliga bomullsgarn Organic Cotton. Många har också köpt den tillsammans med andra garner, No. 3 Organic Wool Nettles har tex samma stickfasthet i slätstickning på stickor 3 mm: 24 m x 34 varv = 10 x 10 cm. Du kan även sticka den Hemp + Cotton + Modal eller i Fino Organic Cotton + Merino Wool - då får du ev justera stickstorleken för att få rätt stickfasthet. 

Jag har stickat denna själv i bomullsgarnet - Vitt/Marinblått - jag skulle även kunna tänka mig den i Permins Esther. Då får man ändra på stickstorleken lite tror jag -kanske till 3,25 mm för att få rätt stickfasthet. (Eller sticka en större storlek)

 


Sticka kofta ofta!Sticka kofta med sjalkrage

Det är alltid tid för att sticka kofta! Och det har både dykt upp några nya stickmönster  som har blivit nya stickarfavoriter men också en del klassiska som har blivit populära igen. Ett riktigt snyggt, klassiskt stickmönster till kofta kan man ofta använda mer än en gång. Eller så blir det en solitär - en kofta med det lilla extra!

Här hittar du shopens alla koftmönster: Stickbeskrivning Sticka Kofta

1250 Kofta med sjalkrage

Till höger - en kofta som stickas nästan jämnt är denna fint formade kofta med sjalkrage och hålmönster detaljer på ärmarna och i sidan. Garnet är det mjuka, lätta Camel + Merino från danska Onion och designern är Lene Holme Samsoe. Garnet är mycket lättstickat och är underbart att ha på sig.

sticka kofta med bred resår

 

 

893401 Cardigan med bred resår (till vänster)

Finkofta i Permins garn Esther by Permin - detta mönster har många stickat under hösten 2016 och i alla möjliga olika färger. Snygg baskofta som passar till både jeans, snyggare byxa eller kjol.

Bred cardigan med fält

 

 

893408 Bred cardigan med fält (till vänster)

Troligtvis det mest populära mönstret till garnet Esther by Permin. En solitär fast det kan nog bli att du vill ha mer än en! En del byter ut den rosa mot sin egen favorit accentfärg och även någon av de grå mot en annan basfärg som ecru eller svart tex.

Jacka med slits

 

 

1306 Jacka med slits

Ett par år på nacken, en gammal goding som poppat upp igen och blivit jättepopulär är detta fina mönster! Stickas i "kavajfärger"; koksgrå, jeansblå, mörkblå, bordeaux, sand... 

En slimmad koftmodell i fint resårmönster och kanter i virkade kräftmaskor. Den är menad att sitta lite tightare och passar till den lite smalare figuren.

Den stickas i det tjocka ull nässlegarnet från danska Onion: No. 6 Organic Wool + Nettles

Den här får gå under kategorin fräck kofta som drar ögonen till sig. Från en av Skandinaviens kanske mest stilsäkra stickdesigners - Designer Lene Holme Samsoe!


Stickmönster - Sticka tröja med bamsefläta!

Och vinnaren blev...Höstens (2016) absoluta favoritmönster bland alla stickmönster är den goa, lättstickade tröjan med en bamsefläta mitt fram designad av Hanne Bendix. 1493 Mohairtröja med bred fläta.

Det är en sådan tröja du använder året om, varm och go på vintern och visst kommer du att känna dig fin i denna tröja även den där kalla sommarkvällen. Precis en sådan mysig tröja vi alla vill ha i garderoben!

Den är stickad i ett garn av ull med mohair - och för oss som älskar ull är det ett underbart garn. Det är också ett av mina egna favoriter. Det är ganska billigt garn - eller så här; du får mycket för pengarna. Mohair + Wool heter garnet som kommer från ONIONKnit.

Andra färgkombos: vinrött & pink, ljuslila & mörklila, ljusgrått & mörkgrått, ljusblått & mörkblått, petrol & ljusblått, puder & naturvitt...och så har en del gjort den enfärgad.

Här hittar du shopens alla tröjmönster: Stickbeskrivning Sticka Tröja

Sticka tröja med bamsefläta

Tröja med flätor

 

1446 Tröja med irländska flätor var först den mest stickade flättröjan från Hippstick under 2016. De flesta gör den lite längre - ca 2 extra nystan garn / storlek ger 5-7 cm längre tröja. Stickas i No. 6 Organic Wool + Nettles. Favoritfärger? Alla, vitt, blått, rött, petrol, modellfärgen - verkar som de flesta stickar i sin egen favoritfärg! 

Tröja med jättefläta

 

1399 Tröja med jätteflätor ligger strax efter de två andra i kampen om flättröjefavorit! Även den i No. 6 Organic Wool + Nettles. Precis som med mönstret längst till vänster så har den stickats i alla möjliga färger. Obs det är inga flätor på bakstycket, bara fram och på ärmarna.

 


Sticka klänning i Zenta

Klaras Klänning

Sticka klänning!

Det är prisvärt att sticka sin egen klänning

Det tycks många ha upptäckt och senaste trenden är att sticka klänning. 893302 Klänning med kanter i struktur i Zenta till vänster tillsammans med Mönster Sticka Klaras Klänning 1285 till höger i ONIONs hampagarn har hittills lett klänningstrenden. Båda är mycket populära mönster.


Två eviga koftfavoriter!

OVAN. Organic Cotton + Merino - ett klassiskt garn från Onion av ekologisk bomull och merinoull ingår i båda dessa två mönster. Det är ett härligt garn att sticka i och det är ganska snabbstickat på stickor 4-4,5 mm. Vill du bli beundrad för din stickning så är Tumbling Square längst till vänster en mycket snygg kofta och samtidigt väldigt rolig att sticka. Den andra modellen, 1431 Jacka med hålsöm till höger har en fin, elegant passform, detta mönster är från 2015 men har snabbt blivit en kundfavorit.  

4 populära damkoftor

Samma garnkvalité men olika tjocklek, ekologisk ull + nässelfiber. De två första i No. 4 Organic Wool + Nettles, de två sista i det tjockaste No. 6 Organic Wool + Nettles. Alla dessa 4 mönster är jättepopulära, den rosa, lite chanelinspirerade koftan som nu har ett par år på nacken är kanske den allra mest stickade. Klicka på resp bild ovan för att komma till mönstret på bilden!


Kofta i fino cottonmerino

Stickmönster sticka sjalMer finstickat!

Ett underbart garn att sticka både barn- och damkläder i är tex FINO Organic Cotton + Merino från Onion. Har du väl fått detta garn i händerna....det är underbart att sticka i!
Kabelspunnet, mjukt - alla mönster till Hemp + Cotton + Modal till dam kan du även använda till FINO Organic Cotton + Merino.

Ett favoritmönster till min egen förvåning!

Jag menar - Feststolan till vänster är en fantastiskt vacker sjal dock alla ser ju att det är många maskor att lägga upp men se det stoppar inte Sveriges stickande kvinnor! En klar favorit av Julies sjalmönster hos många, många sjalstickare! Också i FINO Organic Cotton + Merino. Designerns bästa vännina i England stickade en med garn från Hippstick i Sverige...så snygg är den! Och till hösten kan du välja andra färger, tex gråa plus en accentfärg.

Till höger en jättefin koftmodell som många har stickat och då gärna i den ljusa lila i Fino Organic Cotton + Merino Wool 504. Eller i rött, orange eller brunt - för den som vågarwink!

 


 


 

Drift & produktion: Wikinggruppen
Produkter
Övrigt