Snabb leverans! Fri frakt vid köp över 599 kr   Stort urval stickmönster och eko garn!

Stickmönster Inspiration

Stickmönster - hitta lätt ditt nästa stickprojekt!

- Stickarfavoriter
- Mönsterklassiker
- Uppstickare

Ibland vet man precis vad man letar efter och ibland är det svårt att välja stickmönster. Kanske vill du ha något som känns lite säkert? Ett stickmönster som många har stickat, är genomstickat, brukar vara lite extra bra. Bara klicka på en bild om du vill kika lite mer på något av mönstren. 

Kanske är det precis tvärtom, du vill hitta din egen stickmönster favorit:

Mönster efter garn: Garnmönster
Mönster efter kategori: Stickbeskrivning
Nyheter: NYHETER!

 

Stickmönster


Danska stickmönster

Det finns många danska stickmönster på Hippstick.se. Det föll sig naturligt när jag började med Hippstick för jag blev snabbt förälskad i både danska garn och danska stickmönster från danska Onionknit. Sedan tillkom Permin som också är danskt och har en mycket stor samling danska stickmönster.  Danskarna stickar hela tiden, unga som gamla. I Sverige går sticktrenderna lite upp och ner. Danskarna vågar sig på lite annan design, de stickar i alla färger och det känns inte som de stickar bara en sak.


Häftiga, moderna stickmönster

Hippstick har även många häftiga och moderna stickmönster som ofta stickas av??? Just det av mamma, mormor eller farmor. Det beställs häftiga och moderna tröjor av de yngre generationerna och den äldre generationen sitter gladeligen och stickar in både värme och kärlek i koftor och tröjor. Då är det trevligt om det är lite tjockare garn. För det tar en stund! Här nedan hittar du tre lämpliga stickmönster i ett härligt garn från Permin, Alice by Permin

Häftig och modern tröja i AliceHäftig och modernt stickmönster variant ett!

Oversize Sweater med struktur i Alice

En snygg tröja i Alice garnet som jag tror passar den yngre generationen. Den har flera olika stukturer. Visst går det fortare på lite tjockare stickor, den kräver dock sin stickare. Du ökar/minskar maskor för de olika strukturerna då de har olika stickfasthet. 

Häftig och modern tröja till barnSticka häftigt och modernt variant två

Oversize Sweater med Struktur till barn 6-14 år

Nästan samma tröja i Alice Garn dock till barn. Den är lika mysig och go som den ser ut att vara. Perfekt en kall sommarkväll, i båten när skymningen faller eller till höstens turer i skog och mark. Är du mormor eller farmor så kanske det blir en till mamma och en till barnbarnet.

Modernt stickmönster till tröja i Alice GarnSnyggtröja, elegant i flätstruktur till vuxen

Tröja med flätstruktur i Alice

En modern och elegant tröja i Alice Garn  Snygg tröja som känns som en riktig stadströja, passar allt, till jeans, till snygga byxor och till lite rustika kläder som tex tweedkjol.


Vill du sticka en poncho?

Exakt hur många ponchos som tillverkas i Sveriges långa land varje höst vågar jag mig inte ens på att gissa! Omåttligt populärt plagg inte bara för stickaren utan också för bäraren. För stickaren är det ett plagg utan ärmar och ofta med få eller utan sömmar. En hel del av ponchomönstren är också bra för den som är nybörjare - som tex den enkla ponchon nedan till vänster i Onions tjockaste ullnässlegarn. Shopens alla ponchomönster hittar du här: Sticka Poncho  

Stickmönster poncho

Sticka en enkel poncho!

Som en raket stack detta mönster iväg. Det kom i slutet av april (2017).

Mysig, lättstickad, lättpackad, varm över axlarna i den svala sommarkvällen...

1466 Poncho med rutor stickas i mjukt lent garn av ekologisk ullfiber förstärkt med nässla: No. 6 Organic Wool + Nettles

Esther by Permin i poncho med lättstickat hålmönster

893415 Poncho i Esther - bara 4 nystan av Esther By Permin, ett lätt hålmönster och två rektanglar som sys ihop har gjort denna nätta poncho till storfavorit hos många! Du väljer själv om du vill ha polokragen.

Den är tillräckligt nätt för att även passa en tonårstjej.

Jaquardmönstrad poncho i Esther - ny hit

Esther by Permin är ett överraskande garn, det ser slätt ut i nystanet men när du börjar sticka med det så fäller ullfibrerna ut - nästan som lite magi! Det passar utmärkt till mönsterstickning.

Du kan köpa mönstret & välja färger själv:

893433 Poncho i Esther Jacquardmönstrad

 


& vinnarna är...

Absolut i topp är de tre mönstren nedan och deras popularitet är inte i avtagande, snarare tvärtom. Den korta jackan med kinakrage är som en liten dräktjacka och stickas av gammal som ung. Cardigan i ekologisk bomull drar få antal nystan pga det snygga hålmönstret som också gör den snabbstickad. Överst på prispallen, det mest sålda mönstret alla kategorier - Julie Fergusons underbara sommarsjal, en design skapad bara för Hippstick!  

Stickmönster kofta

Andra plats (delad)

1382 Cardigan med ränder i hålmönster

Denna söta sommarkofta är rolig att sticka, blir jättefin och drar lite garn OCH är stickad i ett superhärligt ekologiskt bomullsgarn - Organic Cotton

Alla koftmönster hittar du här: Sticka Kofta

Stickmönster sjal

Första plats

Sjal Sommarläcker

Hippsticks mest sålda stickmönster alla kategorier är Julie Fergusons läckra mönster i Hemp + Cotton + Modal

Alla sjalmönster hittar du här: Sticka Sjal

stickmönster kofta

Andra plats (delad)

1245 Kort jacka med kinakrage

Som en liten dräktjacka - eller tuff kofta till jeans - den tycks aldrig gå ur modet! Stickad i No. 6 Organic Wool + Nettles.

Alla koftmönster hittar du här: Sticka Kofta


En ny favoritTröja med chanelränder

1470 Tröja med chanelränder

Denna snygga design är som en snygg marininspirerad tröja. Den är stickad i Onions härliga bomullsgarn Organic Cotton. Många har också köpt den tillsammans med andra garner, No. 3 Organic Wool Nettles har tex samma stickfasthet i slätstickning på stickor 3 mm: 24 m x 34 varv = 10 x 10 cm. Du kan även sticka den Hemp + Cotton + Modal eller i Fino Organic Cotton + Merino Wool - då får du ev justera stickstorleken för att få rätt stickfasthet. 

Jag har stickat denna själv i bomullsgarnet - Vitt/Marinblått - jag skulle även kunna tänka mig den i Permins Esther. Då får man ändra på stickstorleken lite tror jag -kanske till 3,25 mm för att få rätt stickfasthet. (Eller sticka en större storlek)

 


Sticka kofta ofta!

Det är alltid tid för att sticka kofta! Och det har både dykt upp några nya stickmönster  som har blivit nya stickarfavoriter men också en del klassiska som har blivit populära igen. Ett riktigt snyggt, klassiskt stickmönster till kofta kan man ofta använda mer än en gång. Eller så blir det en solitär - en kofta med det lilla extra!

Här hittar du shopens alla koftmönster: Stickbeskrivning Sticka Kofta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En snygg kofta / Jacka i två favoritgarner

Jättesnygg kofta/jacka 894170 i två av Permins absoluta favoritgarner, Esther by Permin och Angel by Permin

Många som har stickat denna i alla möjliga färger.  Passar lika bra till snyggbyxan som till jeans!

sticka kofta med bred resår

 

 

 

 

 

 

 

 

 

893401 Cardigan med bred resår

Finkofta i Permins garn Esther by Permin - detta mönster har många stickat och i alla möjliga olika färger. Snygg baskofta som passar till både jeans, snyggare byxa eller kjol.

Bred cardigan med fält

 

 

 

 

 

 

 

 

 

893408 Bred cardigan med fält

Troligtvis det mest populära mönstret till garnet Esther by Permin. En solitär fast det kan nog bli att du vill ha mer än en! En del byter ut den rosa mot sin egen favorit accentfärg och även någon av de grå mot en annan basfärg som ecru eller svart tex.


Stickmönster - Sticka tröja med bamsefläta!

Och vinnaren blev...Höstens (2016) absoluta favoritmönster bland alla stickmönster är den goa, lättstickade tröjan med en bamsefläta mitt fram designad av Hanne Bendix. 1493 Mohairtröja med bred fläta.

Det är en sådan tröja du använder året om, varm och go på vintern och visst kommer du att känna dig fin i denna tröja även den där kalla sommarkvällen. Precis en sådan mysig tröja vi alla vill ha i garderoben!

Den är stickad i ett garn av ull med mohair - och för oss som älskar ull är det ett underbart garn. Det är också ett av mina egna favoriter. Det är ganska billigt garn - eller så här; du får mycket för pengarna. Mohair + Wool heter garnet som kommer från ONIONKnit.

Andra färgkombos: vinrött & pink, ljuslila & mörklila, ljusgrått & mörkgrått, ljusblått & mörkblått, petrol & ljusblått, puder & naturvitt...och så har en del gjort den enfärgad.

Här hittar du shopens alla tröjmönster: Stickbeskrivning Sticka Tröja

Sticka tröja med bamsefläta

Tröja med flätor

 

 

1446 Tröja med irländska flätor var först den mest stickade flättröjan från Hippstick under 2016. De flesta gör den lite längre - ca 2 extra nystan garn / storlek ger 5-7 cm längre tröja. Stickas i No. 6 Organic Wool + Nettles. Favoritfärger? Alla, vitt, blått, rött, petrol, modellfärgen - verkar som de flesta stickar i sin egen favoritfärg! 

Tröja med jättefläta

 

 

1399 Tröja med jätteflätor ligger strax efter de två andra i kampen om flättröjefavorit! Även den i No. 6 Organic Wool + Nettles. Precis som med mönstret längst till vänster så har den stickats i alla möjliga färger. Obs det är inga flätor på bakstycket, bara fram och på ärmarna.

 

 


Sticka klänning i Zenta

Klaras Klänning

Sticka klänning!

Det är prisvärt att sticka sin egen klänning

Det tycks många ha upptäckt och senaste trenden är att sticka klänning. 893302 Klänning med kanter i struktur i Zenta till vänster tillsammans med Mönster Sticka Klaras Klänning 1285 till höger i ONIONs hampagarn har hittills lett klänningstrenden. Båda är mycket populära mönster.

 

Mies Cardigan i No. 4

 

 

4 populära damkoftor

Samma garnkvalité men olika tjocklek, ekologisk ull + nässelfiber. De tre första i No. 4 Organic Wool + Nettles, den tredje tillsammans med silk + kid mohair och den sista i det tjockaste No. 6 Organic Wool + Nettles. Alla dessa 4 mönster är jättepopulära, den rosa, lite chanelinspirerade koftan som nu har ett par år på nacken är kanske den allra mest stickade. Klicka på resp bild ovan för att komma till mönstret på bilden!


Kofta i fino cottonmerino

Stickmönster sticka sjalMer finstickat!

Ett underbart garn att sticka både barn- och damkläder i är tex FINO Organic Cotton + Merino från Onion. Har du väl fått detta garn i händerna....det är underbart att sticka i!

Kabelspunnet, mjukt - alla mönster till Hemp + Cotton + Modal till dam kan du även använda till FINO Organic Cotton + Merino.

Ett favoritmönster till min egen förvåning!

Jag menar - Feststolan till vänster är en fantastiskt vacker sjal dock alla ser ju att det är många maskor att lägga upp men se det stoppar inte Sveriges stickande kvinnor! En klar favorit av Julies sjalmönster hos många, många sjalstickare! Också i FINO Organic Cotton + Merino. Designerns bästa vännina i England stickade en med garn från Hippstick i Sverige...så snygg är den! Och till hösten kan du välja andra färger, tex gråa plus en accentfärg.

Till höger en jättefin koftmodell som många har stickat och då gärna i den ljusa lila i Fino Organic Cotton + Merino Wool 504. Eller i rött, orange eller brunt - för den som vågarwink!

 

 

 


 


 

Drift & produktion: Wikinggruppen
Produkter
Övrigt